Verkkouutiset

Alexander Stubb: En harkinnut missään vaiheessa ulkoministerin salkkua

Kokoomuksen tavoitteena oli koko hallitusneuvottelujen ajan joko valtiovarainministerin tai super-elinkeinoministerin salkku.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja ja tuleva valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoo, ettei harkinnut ulkoministerin salkkua missään vaiheessa hallitusneuvotteluja.

– Aina on tietysti mielenkiintoista lukea, mitä ihmiset spekuloivat, mutta omassa päässäni tämä ei hetkeäkään käynyt edes mielessä, Stubb sanoo Nykypäivän haastattelussa.

Stubbin mukaan kokoomuksen tavoitteena hallitusneuvotteluissa oli alusta saakka joko valtiovarainministerin tai yhdistetyn työ- ja elinkeinoministerin salkku. Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ratkaisu avasi käytännössä tien valtiovarainministerin salkkuun.

– On ollut ilo ja kunnia saada olla ulkoasiainministeriössä kuusi vuotta, mutta ajattelin, että myös puolueen puheenjohtajan ominaisuudessa olisi tässä tilanteessa ehkä hyödyllisintä keskittyä talouskysymyksiin, Stubb perustelee.

Stubb toteaa suoraan, että kokoomuksen johtaminen olisi ollut varsin haastavaa ulkoministerin paikalta. Perussuomalaisten tilanteen hän näkee erilaisena, kun puheenjohtaja Soini on luotsannut puoluetta jo 18 vuotta.

Stubbin haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan tänään ilmestyvästä Nykypäivästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)