Verkkouutiset

Stubb ja Ukrainan presidentti keskustelivat: Venäjän kannettava vastuunsa

Pääministeri Alexander Stubb ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko keskustelivat tiistaina puhelimessa Stubbin aloitteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustelun aiheena oli Ukrainan ajankohtainen tilanne.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan Alexander Stubb ja Petro Poroshenko totesivat, että viime torstaina tapahtunut malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen oli käännekohta Ukrainan kriisissä.

– Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi on välttämätöntä etsiä neuvotteluratkaisua. Venäjän on kannettava vastuunsa Itä-Ukrainan tilanteen nopeaksi rauhoittamiseksi, tästä olimme yhtä mieltä presidentti Poroshenkon kanssa, Stubb sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Suomi jatkaa vaikuttamistyötä kriisin ratkaisemiseksi EU-tasolla ja kahdenvälisillä keskusteluilla.

Stubb on viime päivinä keskustellut puhelimitse Ukrainan tilanteesta myös Saksan liittokansleri Angela Merkelin, Hollannin pääministeri Mark Rutten ja ulkoministeri Frans Timmermansin, Viron pääministeri Taavi Roivasin sekä Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldtin ja ulkoministeri Carl Bildtin kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)