Verkkouutiset

Stubb Medvedeville: EU valmis laajentamaan pakotteita edelleen

Koska riittäviä toimia ei ole nähty, EU lisää uusia nimiä pakotelistalleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kävivät puhelinkeskustelun torstaina Suomen aloitteesta. Kaksikko puhui Ukrainan tilanteesta malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisen jälkeen sekä EU:n reaktioista tapahtuneeseen.

Uutistoimistot kertoivat torstaina illansuussa, että EU aikoo lisätä pakotelistalle ainakin 15 uutta nimeä. NImet julkaistaan myöhemmin.

Stubb kertoi matkustajakoneen alas ampumisen muodostuneen EU:n näkökulmasta käännekohdaksi Ukrainan kriisissä.

– Totesin Medvedeville EU:n edellyttävän Venäjältä täyttä yhteistyötä Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi. Koska riittäviä toimia ei ole vielä nähty, EU lisää uusia nimiä pakotelistalleen ja on myös valmis laajentamaan pakotteita kaupan ja talouden sektoreille, pääministeri Stubb sanoo tiedotteessa.

Stubb ja Medvedev pitivät keskusteluyhteyden ylläpitämistä tärkeänä ja sopivat jatkavansa yhteydenpitoaan. Molemmat totesivat viikon takaisen koneturman perusteellisen tutkimuksen olevan välttämätöntä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)