Verkkouutiset

Stubb: Suomalainen veronmaksaja ei ole menettänyt Kreikkaan latin latia

Suomi ei anna velkoja anteeksi mutta voi myöntää pitemmän maksuajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että yhdenkään suomalaisen ei pidä joutua maksamaan Kreikan valtion elvytyspolitiikasta. Hänen mukaansa periaate on myös pitänyt, vaikka Suomi onkin lainannut rahaa Kreikalle.

– Yksikään suomalainen veronmaksaja ei ole hävinnyt sentin senttiä, ei latin latia Kreikkaan toistaiseksi. Me olemme saaneet korkohyötyjä, mutta ei kukaan näistä halua hyötyä, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessaan maanantaina.

Hänen mukaansa Suomen linja Kreikan lainoihin on selvä: Suomi ei anna lainoja anteeksi, mutta on valmis pidentämän laina-aikoja. Toisaalta Suomi edellyttää, että Kreikka pitää kiinni sitoumuksistaan.

– Suomi on antanut laina ja saanut vastikkeeksi sitoumuksen, että Kreikka jatkaa rakenteellisia uudistuksia, Stubb toteaa.

Hän sanoo, että Kreikan lainaehdot ovat jo nyt hyvät, joten suuria lievennyksiä niihin ei voida antaa.

– Lainamaksuaika on 30 vuotta ja korkoja aletaan maksaa vasta muutaman vuoden päästä. En pidä mahdollisena, että niitä voi muuttaa radikaalisti.

Stubb muistuttaa, että esimerkiksi Irlanti ja Portugali ovat selvinneet lainoistaan ilman helpotuksia. Olisi niitä kohtaan väärin antaa helpotuksia vain Kreikalle.

Hänen mukaansa Kreikan ja EU:n tulevaisuus voi edetä kolmeen suuntaan. Paras vaihtoehto on, että Kreikka saa nopeasti koottua hallituksen ja käytyä keskustelut lainaehdoista. Tätä huonompi malli on, että epävakaus jatkuu pitkään. Huonoin vaihtoehto on Kreikan ”dirty exit” eli riitainen ero euroalueesta.

– Siitä ei hyödy kukaan, Stubb sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)