Verkkouutiset

Stubb: ”On vain yksi kansa, joka maksaa verot ja nauttii tulonsiirroista ja palveluista”

Hallitus vastasi keskustan ja vasemmistoliiton välikysymykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) perusteli eduskunnassa, miksi hallitus on tehnyt leikkauksia ja kiristänyt veroja. Hän sanoi, että Suomi ”rojahti” vuonna 2009, eikä ole toipunut siitä vieläkään. Jos valtiontaloutta ei korjata, velat kaatuvat tuleville sukupolville.

– On vain yksi Suomen kansa, joka maksaa verot ja nauttii tulonsiirroista ja palveluista. Kaikki suomalaiset joutuvat osallistumaan talouden tasapainottamiseen tavalla tai toisella, Stubb sanoi.

Hän vastasi keskustan ja vasemmistoliiton välikysymykseen eriarvoisuudesta ja pienituloisten toimeentulosta.

Hallitus on sopeuttanut julkista taloutta 6,5 miljardilla eurolla, Stubb totesi.

– Nämä toimet tuntuvat kaikkien suomalaisten kukkarossa: sähkölaskussa, palkkakuitissa, bensapumpulla, kuntien palveluissa.

Stubb sanoi, että hyvä koulutus on tehokkain lääke syrjäytymisen estämiseen. Sen vuoksi hallitus on luonut uusia avustusmuotoja, jotta koulujen välisiä eroja voidaan kaventaa.

– On tärkeää keskittyä pulmien ennaltaehkäisyyn, korjaavat toimet tulevat aina kalliimmiksi sekä inhimillisesti että talouden näkökulmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)