Verkkouutiset

STTK: Työllisyysryhmässä unohdettava työttömien kyykyttäminen

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan (sd.) mielestä työllisyysryhmä pääsee maaliin, "jos hallitus unohtaa työttömän kyykyttämisen ja valitsee kannustamisen".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kolmikantaisessa työryhmässä on valmisteltu esityksiä työllisyyden parantamiseksi. Keskiviikkona kokoontuneet ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat totesivat tapaamisen jälkeen, että työryhmä jatkaa määräajan loppuun.

Antti Palolan mielestä budjettiriihessä annettu toimeksianto on erittäin tiukasti rajattu ja aikataulu monimutkaisille asioille hyvin kireä.

– STTK on kuitenkin neuvotteluissa aktiivinen ja ratkaisuhakuinen, hän vakuuttaa.

Palola korostaa, että palkansaajien näkökulmasta työmarkkinapöydissä on viime ajat kannettu vastuuta ja tehty raskaita päätöksiä.

– Kilpailukykysopimus täytti hallituksen toiveet, mutta palkansaajille se on kaikkea muuta kuin hyvä sopimus. Hallituksen omilla päätöksillä työttömyysturvaa on leikattu, vuorotteluvapaan ehtoja entisestään heikennetty sekä työsopimus- ja vuosilomalakiin tehty heikennyksiä. Nyt pitää ensin katsoa niiden vaikutukset ennen kuin kiirehditään tekemään lisäleikkauksia työttömyysturvaan, hän sanoo.

Palolan mukaan työllisyysryhmä pääsee maaliin, jos hallitus unohtaa työttömän kyykyttämisen ja valitsee kannustamisen.

– Työttömyysturvan pitää aktivoida ja kannustaa työtöntä, mutta se ei saa tarkoittaa turvan heikentämistä. STTK toivoo, että esimerkiksi työttömän laajempi oikeus opiskeluun toteutuisi. Työn vastaanottamiseen kannustettaisiin verohelpotuksin, hän esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)