STTK haluaa maahanmuuttajille pääsyn työelämään

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on tuottanut Suomi kodiksi –aiheisen filmisarjan, jossa kerrotaan maahanmuuttajille perustietoa suomalaisen työelämän arvoista ja pelisäännöistä sekä annetaan käytännön neuvoja työnhakuun.

  • LKS 20151212 // 20151129  LKS 20151126 STTK:n puheenjohtaja Antti Palola  kommentoi työmarkkinatilannetta Helsingissä 26. marraskuuta 2015. AKT ilmoitti aiemmin tänään jäävänsä pois yhteiskuntasopimuksesta. LEHTIKUVA Markku Ulander

    STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

    ()

– STTK pitää tärkeänä turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien onnistunutta kotouttamista. Työelämään kiinni pääseminen on yksi polku hyvään kotouttamiseen, ja ammatilliselle keskusjärjestölle on luontevaa tukea tätä tavoitetta, puheenjohtaja Antti Palola (sd.) sanoo.

Hänen mukaansa STTK korostaa työelämässä olevien ja sinne pyrkivien tasa-arvoa sekä kaikille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia.

- Pelisääntöjen on oltava samat kaikille palkansaajille riippumatta esimerkiksi ihonväristä, sukupuolesta tai uskonnosta. Maahanmuuttajien haasteita täynnä olevaa elämäntilannetta ei saa käyttää hyväksi eikä esimerkiksi luoda heistä pimeää- tai halpatyövoimaa oikeudenmukaisuutta ja reilua peliä korostaville suomalaisille työmarkkinoille, Palola sanoo tiedotteessaan.

Ensisijaisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettavilla filmeillä maahanmuuttajataustaiset kansanedustajat Nasima Razmyar (sd.) ja Ozan Yanar (vihr.) kertovat suomalaisesta elämäntyylistä ja työmarkkinoiden kulttuurista.

Filmeillä kerrotaan, että suomalaiset työmarkkinat perustuvat sopimisen kulttuuriin. Lisäksi jaetaan tietoa ja neuvoja esimerkiksi siitä, miten töitä Suomessa haetaan, millainen on hyvä ansioluettelo ja mitä työhaastattelussa tapahtuu.

Filmeillä puhutaan suomea ja ne tekstitetään useille kielille, ensimmäisessä vaiheessa englanniksi ja arabiaksi.

STTK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa tuottanut myös työelämän perustietoa tarjoavan koulutusmateriaalin ja järjesti ennen joulua kuusi koulutustilaisuutta Evitskogin vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella. Luennot ovat yhteistyön alku ja jatkoa sekä sen mahdollista laajentamista muihin vastaanottokeskuksiin selvitetään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.