Verkkouutiset

STTK haluaa maahanmuuttajille pääsyn työelämään

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on tuottanut Suomi kodiksi –aiheisen filmisarjan, jossa kerrotaan maahanmuuttajille perustietoa suomalaisen työelämän arvoista ja pelisäännöistä sekä annetaan käytännön neuvoja työnhakuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– STTK pitää tärkeänä turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien onnistunutta kotouttamista. Työelämään kiinni pääseminen on yksi polku hyvään kotouttamiseen, ja ammatilliselle keskusjärjestölle on luontevaa tukea tätä tavoitetta, puheenjohtaja Antti Palola (sd.) sanoo.

Hänen mukaansa STTK korostaa työelämässä olevien ja sinne pyrkivien tasa-arvoa sekä kaikille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia.

– Pelisääntöjen on oltava samat kaikille palkansaajille riippumatta esimerkiksi ihonväristä, sukupuolesta tai uskonnosta. Maahanmuuttajien haasteita täynnä olevaa elämäntilannetta ei saa käyttää hyväksi eikä esimerkiksi luoda heistä pimeää- tai halpatyövoimaa oikeudenmukaisuutta ja reilua peliä korostaville suomalaisille työmarkkinoille, Palola sanoo tiedotteessaan.

Ensisijaisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa jaettavilla filmeillä maahanmuuttajataustaiset kansanedustajat Nasima Razmyar (sd.) ja Ozan Yanar (vihr.) kertovat suomalaisesta elämäntyylistä ja työmarkkinoiden kulttuurista.

Filmeillä kerrotaan, että suomalaiset työmarkkinat perustuvat sopimisen kulttuuriin. Lisäksi jaetaan tietoa ja neuvoja esimerkiksi siitä, miten töitä Suomessa haetaan, millainen on hyvä ansioluettelo ja mitä työhaastattelussa tapahtuu.

Filmeillä puhutaan suomea ja ne tekstitetään useille kielille, ensimmäisessä vaiheessa englanniksi ja arabiaksi.

STTK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa tuottanut myös työelämän perustietoa tarjoavan koulutusmateriaalin ja järjesti ennen joulua kuusi koulutustilaisuutta Evitskogin vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella. Luennot ovat yhteistyön alku ja jatkoa sekä sen mahdollista laajentamista muihin vastaanottokeskuksiin selvitetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)