"Suomi tarvitsee yli vaalikausien ulottuvan korkeakoulupoliittisen vision"

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene katsovat, että Suomi tarvitsee yli vaalikausien ulottuvan korkeakoulupoliittisen vision.

  • LKS 20160125 STTK:n puheenjohtaja Antti Palola Sitran tilaisuudessa Helsingissä 25. tammikuuta 2016. Sitra julkisti kaksi teettämäänsä selvitystä työelämän suunnasta. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

    ()

– Koulutuksesta säästäminen juustohöyläämällä ei ole ratkaisu. Tarvitaan yli vaalikausien menevä korkeakoulupoliittinen visio ja lujaa tahtoa, jotta Suomen korkeakoululaitos voi kehittyä maailmanluokassa tarkasteltuna merkittäväksi, toteaa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola (sd.).

Ammattikorkeakoulut ovat avainasemassa tuottamassa uutta osaamista ja innovaatioita työelämän uudistumisen tueksi.

– Ammattikorkeakoulujen vahvuutena on tiivis työelämä- ja yritysyhteistyö, joka synnyttää käytännönläheisiä tutkintoja ja yrittäjyysosaamista. Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehitystoiminta on tehokas väline uudistaa ammatteja, osaamista ja työkäytäntöjä. Vahvuudet tulee saada rohkeammin käyttöön, painottaa Arenen puheenjohtaja Tapio Varmola.

Elinikäisen oppimisen edistäminen on ammattikorkeakoulujen ja työelämän yhteinen haaste. Työuran aikaisesta osaamisen kehittämisestä on tullut yhä tärkeämpää koulutetuille asiantuntijoille.

– Työurat pirstaloituvat, eikä korkeakoulututkinto takaa enää varmaa työpaikkaa, Varmola toteaa.

– Ammatillisesti suuntautuneiden ylempien korkeakoulututkintojen asemaa tutkintojärjestelmässä ja tunnettuutta työelämässä on edelleen syytä vahvistaa, hän jatkaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.