Verkkouutiset

STTK:n Palola: Nuoria ei voida jättää eläkeuudistuksen maksumiehiksi

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä eläkeuudistuksessa täytyy pitää nuorten puolta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tästä syystä uudistukset tulevat koskemaan myös osaa 1950-luvulla syntyneistä. Tällä varmistetaan nuorten oikeudenmukainen kohtelu eläkejärjestelmässä. Nuoria ei voida jättää yksin maksumiehiksi, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi puhuessaan tänään perjantaina Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliiton yliopistopäivässä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vanhuuseläkkeen alarajan nosto ulotetaan koskemaan 1950-luvulla syntyneitäkin. Eläkeuudistus tulee voimaan 2017.

STTK:lle keskeinen tavoite on nykyistä tasaisemmat ja korkeammat karttumat työuran alusta alkaen.

– Tämä toteutuu poistamalla palkansaajan työeläkemaksun vähentäminen eläkkeen perustana olevasta palkasta. Tästä hyötyisivät kaikki palkansaajaryhmät ja aivan erityisesti nuoret, Palola korostaa.

Palola pitää tärkeänä, että järjestöt pysyvät aikataulussa ja neuvottelutulos valmistuu lähipäivinä.

– Avoinna olevia asioita ovat muun muassa eläkkeiden karttumat, pitkän työuran tehneiden eläkereitit ja eläkkeiden rahoitus. Näkemyseroja on, mutta kaikki on ratkaistavissa, kunhan vaikutusarvioinnit valmistuvat.

Eri vaihtoehtojen vaikutusarvioita tehdään viikonlopun yli ja neuvotteluja jatketaan puheenjohtajatasolla tiistaina. Palolan mukaan tavoitteena on saada neuvottelutulos ensi viikon aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)