Verkkouutiset

STTK hyväksyi yhteiskuntasopimuksen – SAK vastaa viikon kuluttua

STTK:n hallitus on hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen, mutta SAK tekee lopullisen päätöksen vasta viikon kuluttua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

STTK arvioi pitkien ja vaikeiden neuvotteluiden jälkeen syntynyttä neuvottelutulosta kilpailukykysopimukseksi tyydyttäväksi.

– Suomen kilpailukyky, suomalainen työ ja hyvinvointivaltion tulevaisuus ovat tärkeitä suomalaisille palkansaajille. Vastuu tulevaisuuden Suomesta jakautuisi kilpailukykysopimuksen myötä oikeudenmukaisemmin kuin mitä pakkolakien myötä tapahtuisi, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa järjestön tiedotteessa.

SAK:n hallitus ei kuitenkaan vielä maanantaina hyväksynyt viime yönä syntynyttä neuvottelutulosta yhteiskuntasopimuksesta.

SAK:n hallitus kertoo tiedotteessaan keskustelleensa työmarkkinoiden neuvottelutuloksesta ja lähettävänsä sen seuraavaksi liittojen hallintojen käsiteltäväksi.

Lopullisen kannan neuvottelutulokseen SAK ottaa ensi viikon maanantaina 7. maaliskuuta, kun liittojen hallinnot ja maan hallitus ovat käsitelleet sen.

SAK:n hallituksen mukaan työmarkkinoiden neuvottelutulos on tarpeen keskusteluttaa ammattiliittojen hallinnoissa, koska liitot soveltavat sopimusta omissa työehtosopimuksissaan.

Lue myös:

Akavalta vihreää valoa yhteiskuntasopimukselle – ”ratkaisu ei ole kivuton”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)