Verkkouutiset

Kokoomuksen Sari Raassina: SAK:n Jarkko Eloranta oikeassa perhevapaiden uudistustarpeesta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Raassina kehuu SAK:n esiin nostamaa huomiota perhevapaiden uudistamistarpeesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (sd.) otti tiistaina esille, että talouspolitiikan arviointineuvoston raportista ilmenee, että alle 35-vuotiaiden naisten työssäkäynti on Suomessa vähäistä ja peräsi samalla Suomen perhevapaamallin uudistamista.

– SAK on aivan oikeassa siinä, että Suomen perhevapaamalli kaipaa pikaista remonttia. Työllisyysaste paranisi selvästi, mikäli nuorten naisten työllisyys saataisiin nostettua vastaavalle tasolle kuin Ruotsissa. Tämä onnistuu vain perhevapaita uudistamalla, Sari Raassina toteaa.

Hän muistuttaa, että kokoomuslaiset edustajat ovat jo pitkään ja toistuvasti vaatineet perhevapaiden uudistamisen selvittämistä sekä uudistamista nykyistä joustavammiksi ja tasa-arvoisemmiksi pikaisesti.

– Olemme samassa rivissä palkansaajaliikkeen kanssa. Perhevapaat ovat selkeästi uudistuksen tarpeessa, uudistuksella olisi suuri merkitys hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi ja se olisi samalla tasa-arvoteko koko yhteiskunnan hyväksi, Raassina perustelee.

Lue myös: SAK perää koulutusuudistuksia ja perhevapaaremonttia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)