Verkkouutiset

Sote-lausunnoissa toivotaan lakiluonnoksen tiettyjen kohtien hiomista

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun kokoaminen viidelle sote-alueelle saa kunnilta ja muilta sote-toimijoilta kannatusta, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alustava yhteenveto sote-järjestämislakiesitystä koskevien lausuntojen keskeisistä näkökohdista on valmistunut.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat pitävät sote-uudistusta tarpeellisena, mutta lakiluonnoksen tiettyjä kohtia on vielä hiottava, arvioidaan sosiaali- ja terveysministeriön saamissa lausunnoissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistamiseksi laaditun lakiluonnoksen lausuntoaika päättyi 14. lokakuuta.

Yhteensä yli 520 kuntaa, sairaanhoitopiiriä ja muuta toimijaa otti määräajassa kantaa lakiluonnokseen.

Isommat kunnat toivovat tarkennusta rahoitukseen ja kustannusten jakoon, tuottamisvastuun määrittelyyn sekä uudistuksen taloudellisiin vaikutuksiin. Rahoitusmallin toivotaan olevan kunnille oikeudenmukainen.

Pieniä kuntia pohtivat myös vaikutusmahdollisuuksia sote-alueen kuntayhtymässä sekä mitä tapahtuu lähipalveluille.

Kattava lausuntoyhteenveto valmistuu marraskuussa. Kuntaliitto osallistuu lausuntopalautteen yhteenvetoon ja analysointiin. Hallitus antaa lakiesityksen eduskunnalle marraskuun lopussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)