Verkkouutiset

Soste: Pienten ja keskisuurten sote-toimijoiden toiminta turvattava

Pienten ja keskisuurten toimijoiden mahdollisuudet tuottaa sote-palveluita on turvattava. Lisäksi on pidettävä huolta siitä, että paikalliset palvelut säilyvät, vaatii Suomen sosiaali ja terveys ry Soste.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosten mielestä verkostomaiselle toiminnalle ja palveluiden alihankinnalle on luotava aidot mahdollisuudet. Tämä edellyttää, että palvelukokonaisuudet voi jakaa eri tuottajille ja terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tuottajat voivat tulla eri tahoista.

Sosten mukaan professori Mats Brommelsin työryhmän esittämän sosiaali- ja terveyskeskusmallin riskinä on, että kilpailu keskittyy asutuskeskuksiin ja isoille toimijoille. Tähän pystyy vain julkinen sektori ja yksityisistä toimijoista suurimmat toimijat.

Laatu- ja vaikuttavuus- sekä terveys- ja hyvinvointitavoitteiden ottaminen mukaan rahoitusmalleihin on kannatettavaa. Samoin henkilökohtaisen budjetoinnin mahdollisuuksien huomioon ottaminen.

Brommelsin työryhmän esitys sosiaali- ja terveyskeskuksesta edistää sote-uudistuksen tavoitteita eli perustason palveluiden vahvistamista sekä hoitoon ja hoivaan pääsyn nopeuttamista. Malli antaa kohtuullisen laajan valinnanvapauden ja hyvät edellytykset sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiolle.

– Erityisesti paljon palveluja käyttävän kansalaisen palvelukokonaisuuden on toimittava hyvin. Palveluille pitää määritellä yksi vastuutaho ja tiedon kulkea palveluntuottajien ja vastuutahon välillä. Tämä on otettava huomioon tulevien sosiaali- ja terveyskeskusten toiminnassa, Sosten johtaja Anne Knaapi painottaa.

Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö. Sillä on yli 180 jäsenjärjestöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)