Verkkouutiset

Li Andersson: Somalia kuuluu maailman vaarallisimpiin maihin

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä maahanmuuttoviraston maakohtaisia linjauksia on arvioitava uudelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson viittaa tiedotteessaan maahanmuuttoviraston toukokuun ilmoituksen, että heidän turvallisuusarvionsa mukaan Afganistaniin, Somaliaan ja Irakiin voidaan palauttaa turvapaikanhakijoita ja toissijaisen suojelun saaminen näistä maista tuleville on vaikeutunut merkittävästi.

– Lainsäädännölliset tiukennukset ja päivitetyt maalinjaukset on tehty suuren poliittisen paineen alla, kun hallitus on halunnut reagoida kasvaneisiin hakijamääriin. Maakohtaisia turvallisuuslinjauksia on nyt päivitettävä todellisen turvallisuustilanteen ja Suomen ihmisoikeusvelvoitteiden mukaan, Li Andersson toteaa tiedotteessaan.

– Afganistan, Irak ja Somalia kuuluvat useiden kansainvälisten vertailujen mukaan maailman vaarallisimpiin maihin. Maahanmuuttovirasto on kuitenkin toukokuisen maakohtaisen turvallisuuskatsauksensa jälkeen tehnyt touko-kesäkuussa kolme kertaa enemmän kielteisiä kuin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Hän ihmettelee irakilaismiehen samaa kielteistä turvapaikkapäätöstä. Päätöksessä myönnetään, että Isis on räjäyttänyt miehen talon sekä työpaikan, mutta häneltä kielletään kuitenkin turvapaikka Suomesta ja miestä kehotetaan muuttamaan Mosulista Bagdadiin.

– On käsittämätöntä, että Maahanmuuttovirasto myöntää päätöksessään, että Isis on räjäyttänyt miehen talon sekä työpaikan ja uhannut nimenomaisesti häntä, mutta päätös on silti kielteinen, Andersson toteaa.

– Jos maailman vaarallisimmista maista tulleet hakijat eivät voi saada turvapaikkaa, kenelle ne myönnetään?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)