Timo Soini: Me toteutamme vaalitulosta

Timo Soinin mukaan hallitukseen lähdettiin tietäen, että tie on karu.

  • LKS 20160309  Ulkoministeri Timo Soini  eduskunnan täysistunnossa 9. maaliskuuta 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Timo Soini.

    ()

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puhui lauantaina Helsingissä perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa taipaleestaan puoluejohtajana. Hän sanoo nähneensä 19 vuoden aikana niin puolueen nousut kuin laskut.

‒ Me olemme rosoinen kansanliike ja sellaisena meitä on kannatettu ja sellaisena meidän halutaan jatkavan, Soini totesi puolueen tiedotteen mukaan.

Perussuomalaisten kannatus on laskenut vuoden 2015 eduskuntavaaleista merkittävästi. Viimeisimpien kannatusmittausten mukaan puoluetta kannattaa enää alle 10 prosenttia suomalaisista. Perussuomalaiset ovat menettäneet hallituspuolueista eniten kannatustaan.

‒ Puolue lähti hallitukseen tietäen, että tie on karu. Me emme valita vaalituloksesta. Me toteutamme vaalitulosta. Kovassa ryöpytyksessä on kestettävä ja kannettava se mikä kannettavaksi on annettu, Soini sanoi.

Soini kannatti puheessaan yhteiskuntasopimuksen solmimista.

‒ Me haluamme edetä sopien. Siksi yhteiskuntasopimus on paras vaihtoehto. Minun mielestäni saapuvilla olevista vaihtoehdoista on valittava aina paras.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.