Verkkouutiset

Timo Soini kritisoi Suomen Pankin Erkki Liikasen toimintaa: ”Kuka tämän lystin maksaa?”

Timo Soini haluaa lisää selvitystä EKP:n elvytyspäätöksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kritisoi Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen toimintaa liittyen EKP:n elvytyspäätökseen. Erkki Liikanen oli viime torstaina Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston jäsenenä tekemässä historiallista päätöstä siitä, että EKP ja euroalueen keskuspankit ryhtyvät ostamaan yli tuhannella miljardilla eurolla valtioiden velkakirjoja.

Timo Soinin mielestä Liikasen kertoma aiheesta ei riitä, vaan lisäselvitys on tarpeen.

– Miten Euroopan Keskuspankin toimet ovat sopusoinnussa kansanvaltaisten periaatteiden kanssa? Finanssipolittista päätösvaltaa on siirretty Euroopan Keskuspankin toimihenkilöille, joilla ei ole mitään vastuuta jäsenmaiden saati Euroopan Parlamenteille. Vaikutusvalta on kasvanut, vastuu ei. Onko tämä oikea suunta? Soini kommentoi.

Timo Soini nostaa haluaa nostaa esiin kysymyksen siitä, miten Suomen kansantalous kostuu EKP:n tekemistä päätöksistä ja onko pääjohtaja Liikasella ja Suomen hallituksella mitään laskelmaa tai arviota siitä, miten paljon aloitettava valtioiden velkapapereiden osto vaikuttaa Suomeen.

– Onko kestävää ja voiko todella olla niin, että yksi vaaleilla valitsematon pankkiraati voi kävellä liittokansleri Angela Merkelin yli, jonka pitäisi olla vaaleilla valittu Euroopan vaikutusvaltaisin poliitikko? Soini esittää.

– Tarvitaanko vaaleilla valittavia poliitikkoja talous- ja rahapolitiikassa ja mihin, kun 1100 miljardin euron setelikoneen käynnistäminen voidaan tehdä heitä kuulematta tai kysymättä? Kuka tämän lystin maksaa ja minne rahat menevät?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)