Verkkouutiset

Timo Soini: Juha Sipilän väärä linja rokottaa autoilua

Yhdenkään vakavasti hallitukseen pyrkivän puheenjohtajan ei pidä antaa löysiä vaalilupauksia. Puheenjohtaja Juha Sipilä sortui tähän esittämällä tieverkostomme korjausvelan hoitamista viiden sentin polttoaineveron korotuksella, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kepun puheenjohtaja (Juha) Sipilä esitti polttoaineveron korottamista 5 senttiä/l. Tankilla se merkitsisi bensan hintaan noin 6,8 sentin korotusta litralle huomioiden sekä alv:n että huoltovarmuusmaksut, Timo Soini laskee tiedotteessaan.

Hänen mukaansa keskusta on jälleen kurittamassa kehä kolmosen ulkopuolisia suomalaisia.

– Eniten Sipilän ideasta kärsisivät työttömät ja vähävaraiset sekä jokainen työssään autoa tarvitseva duunarista maatalousyrittäjään. Maalta pakottaminen jatkuu. Kansalaisten jokapäiväiset kustannukset nousevat. Esimerkiksi ruokakaupan kuljetuskustannusten nousu maksatetaan kansalaisilla kaupan kassalla, Soini arvostelee.

Hän sanoo, että teollisuuden kuljetuskustannusten nousua ei kovassa kansainvälisessä kilpailussa voida siirtää tuotteiden hintoihin, vaan ne rapauttavat kilpailukykymme.

– Liikennepolttoaineveromme ilman huoltovarmuusmaksuakin on noin kaksinkertainen EU:n minimitasoon nähden. Kotitalouksien lämmityspolttoaineverot ovat jopa 12-kertaiset EU:n minitasoon verrattuna. Kaikkia polttoaineveroja tulisi laskea, jotta kotitalouksien ostovoimaa voidaan parantaa ja teollisuuden kilpailukykyä kohentaa, Timo Soini vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)