Timo Soini matkustaa Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) vierailee ensi viikolla Australiassa ja Uudessa Seelannissa edistämässä vientiä.

  • LKS 20160219 Perussuomalaisten ulkoministeri Timo Soini eduskunnan täysistunnossa 19. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Timo Soini.

    ()

Timo Soini matkustaa ensi maanantaina 29. helmikuuta Australiaan, missä kohdekaupunkeina ovat Canberra, Sydney ja Melbourne. Hän vierailee myös Uuden-Seelannin suurimmassa kaupungissa Aucklandissa. Matka päättyy lauantaina 5. maaliskuuta.

Ulkoministeriön mukaan Soinin vierailulla edistetään suomalaisen yritystoiminnan ja innovaatioiden tunnettuutta ja tiivistetään poliittisia suhteita. Soinin mukana matkustaa yhdeksän yritystä ja organisaatiota.

Soini tapaa Australian ja Uuden-Seelannin ulkoministerit sekä yrityssektorista ja innovaatioista vastaavia ministereitä. Tapaamisissa keskustellaan ulkoministeriön mukaan taloussuhteista, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, Aasian kehityksestä ja Kiinan merkityksestä.

Sekä Australia että Suomi ovat mukana Naton laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuusyhteistyössä.

Canberrassa ja Aucklandissa järjestetään lisäksi yritysfoorumit, ja Melbournessa Soini tapaa australiansuomalaisia.

Lisäksi matkalla vahvistetaan Viron ja Suomen suhteita, sillä matka tehdään osin yhdessä ulkoministeri Marina Kaljurandin ja virolaisen yritysvaltuuskunnan kanssa. Canberrassa avataan Viron suurlähetystö, joka sijaitsee Suomen suurlähetystörakennuksessa.

Soinin vierailu on osa hallituksen vienninedistämisponnisteluja. Maaliskuussa Australiaan matkustaa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.), ja kesä-heinäkuun vaihteessa Suomessa vierailee australialaisia yritysjohtajia.

Ulkoministeriössä uskotaan, että Australiassa ja Uudessa Seelannissa olisi suomalaisyrityksille runsaasti hyödyntämättömiä mahdollisuuksia. Lisäksi ministeriön mukaan nämä länsimaisen liiketoimintakulttuurin ja kehittyneen infrastruktuurin maat toimivat monille yrityksille porttina Aasiaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.