Verkkouutiset

Timo Soini: Tämä on Stubbin tuulikaappihallitus

Perussuomalaiset esittivät epäluottamusta muutaman tunnin ikäiselle hallitukselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubbin vastanimitetty hallitus antoi eduskunnalle tiistaina tiedonannon ohjelmastaan. Perussuomalaisten ryhmäpuheen pitänyt Timo Soini totesi, että ”tuulikaappihallitus linkuttaa jo alkumetreillä”.

– Valtaan on astunut pätkä-, mini- ja odotushallitus; Stubbin tuulikaappihallitus. Kokoomus esittelee ministeriaitiosta käsin vaalijoukkueensa. SDP:n rooli on toimia taputtajana ja heiluttaa huiskaa porvareille. Tsemppiä! Ja kivaa oli, kun pääministeri keksi pätkäministereilleen lempinimet. Osuvammat olisivat tosin löytyneet Lumikin seitsemältä kääpiöltä. Vain Viisas ja Nuhanenä puuttuvat ja Lumikki istuu katsomossa, Timo Soini sanoi eduskunnassa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan hallituksen yli miljardin euron kasvupaketissa ilman kehysten rikkomista on kyse ”luovasta, kreikkalaistyylisestä kirjanpidosta”.

– Hallitus on härskisti laskenut omaksi ansiokseen myös seuraavan hallituskauden veromuutokset ja lisäpanostukset. Kuinka te kehtaatte? Ja kyllähän te kehtaatte. Ettekö ole hoksanneet, että nykyisen ja seuraavan hallituskauden välillä on vaalit. Totta kai te sen tiedätte! Tämä on vaaliasennossa olevan hallituksen vaaleihin tehty paperi. Paperi, jossa valtionyhtiö Altia vaihdetaan Tampereen ratikkakiskoihin! Pikkuisen jaellaan suolarahoja jokaiselle.

Soini teki epäluottamusehdotuksen, joka kuuluu ”hallitus ei esitä ohjelmassaan riittäviä toimia Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi ja talouskasvun vauhdittamiseksi, minkä vuoksi se ei nauti eduskunnan luottamusta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)