Sofia Vikman: Seksuaaliseen ahdisteluun syyllistyneen ei pitäisi saada turvapaikkaa

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanin mielestä yhdenkään seksuaaliseen ahdisteluun syyllistyneen ei pitäisi saada turvapaikkaa.

  • LKS 20151115 - Kansanedustaja Sofia Vikman (kok) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman.

    ()

– Mitä ikinä tämän iljettävän ilmiön taustalla onkaan, niin seksuaalista väkivaltaa ei koskaan pidä yrittää ymmärtää tekijän näkökulmasta, Sofia Vikman kirjoittaa Facebook-päivityksessään viitaten Helsingissäkin tapahtuneisiin seksuaalisiin ahdisteluihin.

Hän toteaa, että kyse on rikoksesta, joka kuuluu aina poliisin selvitettäväksi.

– Hankala edes muotoilla korrektisti; mutta oikeustajuuni ei mahdu, että yhdenkään näihin rikoksiin osallistuneen pitäisi saada Suomesta tai Euroopasta turvapaikkaa. Maailmassa on valtava määrä aidosti hädänalaisia, jotka eivät ole rikollisia. Autetaan heitä, Sofia Vikman kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.