Verkkouutiset

”Naisten ei pidä muuttaa lenkkipolkujaan – poliisi turvaa, eivät katupartiot”

Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman vaatii nollatoleranssia kaikelle ahdistelulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo, että kenenkään ei pidä sietää väkivallantekoja, ahdistelua tai niiden yrityksiä.

– Kaikki tapaukset ovat tuomittavia ja niille on oltava nollatoleranssi. Tapaukset on ilmoitettava poliisille, oli tekijä sitten kantasuomalainen tai ulkomaalainen.

Poliisin mukaan aggressiivinen ahdistelu on lisääntynyt Suomessa. Poliisi myös pitää sitä uutena ilmiönä. Vikman uskoo, että poliisi on oikeassa.

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä poliisin lausuntoa.

Vikmanin mielestä ratkaisu ei ole se, että naiset muuttavat omaa käyttäytymistään.

– Jos naiset joutuvat vaikka muuttamaan omia lenkkipolkujaan, silloin julkinen valta olisi epäonnistunut tehtävässään. Niin ei saa missään nimessä tapahtua.

Kölnin pormestari Henriette Reker sanoi viime viikolla, että naisten tulisi ”pysyä käsivarren mitan päässä vieraista ihmisistä”. Hän arvioi, että nuorten naisten käyttäytymissäännöt voivat vähentää väkivaltaisuuksia. Kölnissä suuri miesjoukko ahdisteli naisia uudenvuodenyönä.

Vikmanin mielestä Rekerin kohde oli väärä.

– Ei todellakaan pidä opettaa naisia ja tyttöjä, vaan nollatoleranssi on tehtävä selväksi.

Hänen mukaansa poliitikkojen tehtävä on varmistaa, että poliisilla on riittävästi resursseja tapausten ratkomiseen ja ennaltaehkäisyyn. Yksityisiä katupartioita hän ei kannata.

– Ensisijaisesti turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu viranomaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)