"Naisten ei pidä muuttaa lenkkipolkujaan – poliisi turvaa, eivät katupartiot"

Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman vaatii nollatoleranssia kaikelle ahdistelulle.

  • LKS 20110418: Kokoomuksen uusi kansanedustaja Sofia Vikman kuvattuna Tampereella Kokoomuksen Korva-kahvilassa maanantaina 18. huhtikuuta 2011. Vikman kertoo yllättyneensä korkeasta äänimäärästään. STR / LEHTIKUVA Kalle Parkkinen

    Sofia Vikman.

    ()

Kansanedustaja ja kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo, että kenenkään ei pidä sietää väkivallantekoja, ahdistelua tai niiden yrityksiä.

– Kaikki tapaukset ovat tuomittavia ja niille on oltava nollatoleranssi. Tapaukset on ilmoitettava poliisille, oli tekijä sitten kantasuomalainen tai ulkomaalainen.

Poliisin mukaan aggressiivinen ahdistelu on lisääntynyt Suomessa. Poliisi myös pitää sitä uutena ilmiönä. Vikman uskoo, että poliisi on oikeassa.

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä poliisin lausuntoa.

Vikmanin mielestä ratkaisu ei ole se, että naiset muuttavat omaa käyttäytymistään.

– Jos naiset joutuvat vaikka muuttamaan omia lenkkipolkujaan, silloin julkinen valta olisi epäonnistunut tehtävässään. Niin ei saa missään nimessä tapahtua.

Kölnin pormestari Henriette Reker sanoi viime viikolla, että naisten tulisi "pysyä käsivarren mitan päässä vieraista ihmisistä". Hän arvioi, että nuorten naisten käyttäytymissäännöt voivat vähentää väkivaltaisuuksia. Kölnissä suuri miesjoukko ahdisteli naisia uudenvuodenyönä.

Vikmanin mielestä Rekerin kohde oli väärä.

– Ei todellakaan pidä opettaa naisia ja tyttöjä, vaan nollatoleranssi on tehtävä selväksi.

Hänen mukaansa poliitikkojen tehtävä on varmistaa, että poliisilla on riittävästi resursseja tapausten ratkomiseen ja ennaltaehkäisyyn. Yksityisiä katupartioita hän ei kannata.

– Ensisijaisesti turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu viranomaisille.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.