Verkkouutiset

Sivistystyönantajien mukaan riihessä mitataan osaamisen ja sopimusten arvostus

Budjettiriihessä on kunnioitettava kilpailukykysopimusta ja hallituksen aiemmin antamat lupaukset on pidettävä, vaatii Sivistystyönantajat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sivistystyönantajien mielestä uusia leikkauksia koulutukseen ja tutkimukseen ei saa tehdä ja valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä esitetyt leikkaukset täytyy perua.

Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassisen mukaan hallituksen pitää kunnioittaa kilpailukykysopimusta ja soveltaa julkisen sektorin määritelmää, kuten osapuolet ovat sen kilpailukykysopimuksen yhteydessä määritelleet.

Hänen mukaansa hallituksen olisi budjettiriihen yhteydessä peruttava yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja muihin yksityisiin koulutuksen järjestäjiin kilpailukykysopimuksen vuoksi suunnitellut yllättävät lisäleikkaukset.

– Koulutus ja tutkimus ovat kantaneet suuren taakan julkisen talouden tasapainottamisesta. Osaamiseen panostaminen ei saa jäädä vain juhlapuheiden tasolle, sanoo Hassinen.

Hallituskaudella on jo linjattu yli 700 miljoonan euron suorat leikkaukset koulutukseen ilman uusiakin leikkauksia. Koulutukseen on kohdistettu suuremmat leikkaukset kuin tämän osuus on julkisista panostuksista.

− Koulutuksen järjestäjien tilannetta voidaan tukea eri tavoin. Esimerkiksi ammatillista koulusta koskevien 190 miljoonan euron säästöjen jaksottaminen useammalle vuodelle olisi askel oikeaan suuntaan, toteaa Hassinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)