Verkkouutiset

Suomi hakee pohjoismaista yhteisvoimaa neuvotteluihin palautussopimuksista

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin maahanmuuttoasioista vastaavat ministerit tapaavat tänään keskiviikkona Tukholmassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin maahanmuuttoasioista vastaavat ministerit tapaavat tänään keskiviikkona Tukholmassa. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Petteri Orpo (kok.). Ministerit ovat tavanneet viime syyskuusta alkaen säännöllisesti.

Sisäministeriön mukaan Suomi pitää tärkeänä, että Schengen-järjestelmä voidaan säilyttää kokonaisuudessaan, mukaan lukien vapaan liikkuvuuden alue. Muuttoliikekriisin hallinnassa on ensimmäisenä tavoitteena eurooppalaisten ratkaisujen löytäminen.

Näitä eurooppalaisia ratkaisuja ovat ministeriön mukaan Schengen-järjestelmän ja yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän toimivuuden varmistaminen sekä palautussopimukset ja muu yhteistyö keskeisten kolmansien maiden kanssa.

Lisää vahvuutta neuvotteluihin palautussopimuksista

Suomeen on tullut eniten turvapaikanhakijoita Irakista, Afghanistanista ja Somaliasta. Ministeriön mukaan monet näistä hakijoista eivät saa turvapaikkaa, mutta palauttaminen lähtömaihin on haasteellista, koska palautussopimuksia kyseisten maiden kanssa ei ole. Neuvotteluja käydään jatkuvasti niin EU-tasolla kuin kahdenvälisesti.

Sisäministeriön tiedotteessa muistutetaan, että muut pohjoismaat kamppailevat saman ongelman kanssa. Suomi pitää ministeriön mukaan tärkeänä yhteisen näkemyksen saavuttamista tässä asiassa ja uskoo, että voimiaan yhdistämällä Pohjoismaat olisivat vahvempia neuvotteluissa palautussopimuksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)