Verkkouutiset

Ympäristöministeriä kiitetään vesistöihin pääsevien kuparipitoisuuksien huomioimisesta

Saara-Sofia Sirénin mukaan antifouling -valmisteiden turhan korkeat kuparipitoisuudet aiheuttavat ympäristölle haitallista kuormitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén teki kirjallisen kysymyksen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) veneiden kiinnittymisenesto- eli antifouling-valmisteiden sallituista kuparipitoisuuksista.

Sirénin mukaan antifouling -valmisteiden turhan korkeat kuparipitoisuudet aiheuttavat ympäristölle haitallista kuormitusta ja valmisteiden kuparipitoisuuksia tulisi rajoittaa. Sirén huomauttaa, että viimeisten tutkimustietojen mukaan hyvin alhaisetkin kuparimäärät riittävät vähentämään fouling -eliöiden kiinnittymistä veneiden pohjiin, joten turhaa kuormitusta voitaisiin karsia alentamalla veneiden pohjamaaleissa sallittuja kuparipitoisuuksia.

Tiilikainen on vastannut Sirénille, että kiinnittymisenestovalmisteiden hyväksymisehtoja on syytä tarkastella uudestaan.

– Mielestäni on tärkeää, että uusi tutkimustieto johtaa nopeasti parannuksiin. Itämeren pelastamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Hienoa, että ministeri Tiilikainen tarttui tähän ajatukseen, Sirén toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)