Verkkouutiset

Kansanedustaja: Kenenkään ei ole välttämätöntä syödä lihaa joka päivä

Ilmastomyönteisen ruoan suosiminen on Saara-Sofia Sirénin mukaan tärkeää ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan ruoan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen. Runsaasti eläinperäisiä tuotteita sisältävät ateriat kuormittavat hänen mukaansa ympäristöä enemmän kuin kasvikunnan tuotteita sisältävät.

– Kenenkään ei ole välttämätöntä syödä lihaa joka päivä, saati joka aterialla. Eikä se ole terveellistäkään, hän sanoo yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton vs. toiminnanjohtaja Leo Straniuksen (vihr.) kanssa kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa Turun Sanomissa.

Ilmastoystävällinen ruokavalio on Sirenin mukaan myös yleensä terveellinen, sillä se sisältää paljon kasviksia. Mikäli lihasta ei ole valmis luopumaan, on sen vähentäminenkin Sirénin mielestä jo pieni ilmastoteko.

– Ja kun liharuokia syö harvemmin, on parempi mahdollisuus siirtyä laadukkaampien ja eettisempien lihatuotteiden kuluttajaksi.

Myös maataloustukien tulisi hänen mielestään ohjata tuotantoa ympäristöystävällisempään suuntaan, mitä hänen mukaansa olisi esimerkiksi luomutuotanto.

– Tämä vähentäisi myös vesistöihin kohdistuvaa kuormitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)