Verkkouutiset

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén: Kulttuuripalveluiden vaikutukset tunnistettava

Kulttuurin valtionrahoitusuudistusta valmistellaan parhaillaan. Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan kulttuuripalveluilla on monenlaisia hyviä vaikutuksia kunnan toiminnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén julkaisi lauantaina Turussa kulttuuriteesinsä: ”Tulevaisuuden kulttuurikunnat – Kokoomuslainen visio kuntien kulttuuritehtäviin”.

– Mielestäni taiteella on arvo sinänsä ja se tulisi tunnistaa. Lisäksi kulttuurilla on tutkitustikin positiivinen vaikutus hyvinvointiin. Monipuoliset kulttuuripalvelut ovat alueiden vetovoimatekijöitä ja kulttuuri myös työllistää. Keskustelussa kulttuurista tulisi huomioida laajemmin tämä kokonaisuus, Sirén perustelee avaustaan.

Sirén esittää teeseissään 7 toimenpidettä, joilla kulttuuripalveluita voidaan kehittää kunnissa, sekä haastaa uusia kuntapäättäjiä mukaan.

– Kokoomus haluaa kulttuuripalveluiden olevan kaikkien kuntalaisten saavutettavissa. Esittämäni teesit tähtäävät siihen, että kulttuuri näkyisi yhä useamman kuntalaisen arjessa, Sirén linjaa.

Tulevaisuudessa sivistyspalveluista vastaaminen nousee yhä keskeisempään rooliin kunnissa. Sivistyspalveluiden kokonaisuudessa merkittävä osa tehtävistä liittyy koulutukseen, mutta myös kulttuurilla on tärkeä rooli kunnan toiminnassa.

– Kulttuuripolitiikkaa ei saa ajatella yksipuolisesti, vaan pitää ymmärtää kulttuurikentän laajuus ja monipuolisuus. Kokoomus sivistyspuolueena huolehtii siitä, että kulttuurin moninainen merkitys kunnissa tunnistetaan, sanoo Sirén

Kulttuurin valtionrahoitusuudistusta valmistellaan parhaillaan. Sen toivotaan tuovan kulttuurikentälle monia positiivisia muutoksia.

– Valtionosuusuudistuksen myötä mahdollisuudet laajentaa kuntien kulttuuritarjontaa lisääntyvät. Mielestäni tässä yhteydessä on tärkeää käydä keskustelua kulttuurista kunnissa, Sirén huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)