Kansanedustaja oikoo Essayahia - "Ainoastaan päällekkäisyydet"

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén oikoo kristillisdemokraattien puheenjohtajan aiemmin esittämiä väitteitä.

  • LKS 20150719 Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren osallistui Satavuotias itsenäinen Suomi 2017 -keskusteluun Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 15. heinäkuuta 2015 LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Saara-Sofia Sirén.

    ()

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin esittämät tulkinnat koulujen byrokratiaa purkavien hallituksen esitysten vaikutuksista ovat väärinkäsityksiä.

Essayah esitti päivällä, että lakimuutokset tekisivät koulujen järjestyssäännöt vapaaehtoisiksi ja poistaisivat velvollisuuden laatia suunnitelmat suojata lapset väkivallalta ja kiusaamiselta, eikä hyvinvointisuunnitelmaakaan enää vaadittaisi.

– Hallitus haluaa ainoastaan karsia päällekkäisyyksiä ja siksi poistaa nykyisin lainsäädännössä olevien useiden saman sisältöisten suunnitelmien laatimisvelvollisuuden, Sirén sanoo tiedotteessaan.

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki velvoittaa Sirénin mukaan kouluja laatimaan suunnitelman opiskelijoiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Tähän suunnitelman laatimisvelvollisuuteen ei olla puuttumassa.

– Sen sijaan vastaavan sisältöisten perusopetuslain, lukiolain ja ammatillisen koulutuksen lain velvoitteisiin laatia toinen vastaava suunnitelma ollaan puuttumassa.

Kuntien opetuspuolen velvoitteiden purkamisen tarkoituksena on hänen mukaansa huolehtia siitä, että opettajat voisivat käyttää mahdollisimman suuren osan työajastaan opetustyöhön. Tavoitteena on, että hallinnollista suunnittelutyötä tehtäisiin tarkoituksenmukaisesti.

– Kiusaamisen ehkäisyyn tulee miettiä aktiivisesti uusia keinoja. Useat erilaiset suunnitelmat eivät yksin tätä tee, vaan tarvitaan uudenlaisia toiminnallisia tapoja.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.