Verkkouutiset

Kansanedustaja oikoo Essayahia – ”Ainoastaan päällekkäisyydet”

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén oikoo kristillisdemokraattien puheenjohtajan aiemmin esittämiä väitteitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin esittämät tulkinnat koulujen byrokratiaa purkavien hallituksen esitysten vaikutuksista ovat väärinkäsityksiä.

Essayah esitti päivällä, että lakimuutokset tekisivät koulujen järjestyssäännöt vapaaehtoisiksi ja poistaisivat velvollisuuden laatia suunnitelmat suojata lapset väkivallalta ja kiusaamiselta, eikä hyvinvointisuunnitelmaakaan enää vaadittaisi.

– Hallitus haluaa ainoastaan karsia päällekkäisyyksiä ja siksi poistaa nykyisin lainsäädännössä olevien useiden saman sisältöisten suunnitelmien laatimisvelvollisuuden, Sirén sanoo tiedotteessaan.

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki velvoittaa Sirénin mukaan kouluja laatimaan suunnitelman opiskelijoiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Tähän suunnitelman laatimisvelvollisuuteen ei olla puuttumassa.

– Sen sijaan vastaavan sisältöisten perusopetuslain, lukiolain ja ammatillisen koulutuksen lain velvoitteisiin laatia toinen vastaava suunnitelma ollaan puuttumassa.

Kuntien opetuspuolen velvoitteiden purkamisen tarkoituksena on hänen mukaansa huolehtia siitä, että opettajat voisivat käyttää mahdollisimman suuren osan työajastaan opetustyöhön. Tavoitteena on, että hallinnollista suunnittelutyötä tehtäisiin tarkoituksenmukaisesti.

– Kiusaamisen ehkäisyyn tulee miettiä aktiivisesti uusia keinoja. Useat erilaiset suunnitelmat eivät yksin tätä tee, vaan tarvitaan uudenlaisia toiminnallisia tapoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)