Kokoomuksen Sirén vastaa Li Anderssonille: Lukion tuntijakokokeilu ei ole uhka yleissivistävyydelle

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén vastaa syksyllä käynnistyvää lukion tuntijakokokeilua kovasanaisesti arvostelleelle vasemmistoliiton Li Anderssonille.

  • LKS 20150719 Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren osallistui Satavuotias itsenäinen Suomi 2017 -keskusteluun Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 15. heinäkuuta 2015 LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.).

    ()

Li Andersson tyrmäsi kokeilun sanoen sen olevan uhka yleissivistävyydelle. Kysymyksessä on kuitenkin päinvastoin mahdollisuus lukiokoulutuksen kehittämiselle, Saara-Sofia Sirén toteaa.

Sirén vastaa tuoreessa blogikirjoituksessaan myös Anderssonin väitteeseen asiantuntijatyön heittämisestä romukoppaan.

– En voi allekirjoittaa tätäkään väitettä, sillä itse asiassa tällaista uudistusta esitti nimenomaisesti viime vaalikaudella työskennellyt lukion tuntijaon uudistamista valmistellut asiantuntijatyöryhmä, Sirén kirjoittaa.

Hän pitää tuntijakokokeilua tervetulleena avauksena ja osana lukion pidemmän aikavälin kehitystyötä. Kokeilun tuloksia voidaan hyödyntää myöhemmin.

– Kokeilussa yleissivistävyys siis säilyy, mutta valinnanvapaus lisääntyy. Ketään ei olla tässä uudistuksessa pakottamassa valintojen tekemiseen, vaan antamassa siihen mahdollisuus, huomauttaa Sirén.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.