Verkkouutiset

Kokoomuksen Sirén vastaa Li Anderssonille: Lukion tuntijakokokeilu ei ole uhka yleissivistävyydelle

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén vastaa syksyllä käynnistyvää lukion tuntijakokokeilua kovasanaisesti arvostelleelle vasemmistoliiton Li Anderssonille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Li Andersson tyrmäsi kokeilun sanoen sen olevan uhka yleissivistävyydelle. Kysymyksessä on kuitenkin päinvastoin mahdollisuus lukiokoulutuksen kehittämiselle, Saara-Sofia Sirén toteaa.

Sirén vastaa tuoreessa blogikirjoituksessaan myös Anderssonin väitteeseen asiantuntijatyön heittämisestä romukoppaan.

– En voi allekirjoittaa tätäkään väitettä, sillä itse asiassa tällaista uudistusta esitti nimenomaisesti viime vaalikaudella työskennellyt lukion tuntijaon uudistamista valmistellut asiantuntijatyöryhmä, Sirén kirjoittaa.

Hän pitää tuntijakokokeilua tervetulleena avauksena ja osana lukion pidemmän aikavälin kehitystyötä. Kokeilun tuloksia voidaan hyödyntää myöhemmin.

– Kokeilussa yleissivistävyys siis säilyy, mutta valinnanvapaus lisääntyy. Ketään ei olla tässä uudistuksessa pakottamassa valintojen tekemiseen, vaan antamassa siihen mahdollisuus, huomauttaa Sirén.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)