Verkkouutiset

Juha Sipilän keskustan vaalitunnus on ”Suomi kuntoon”

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan Suomi on saatava kuntoon ja se on myös puolueen vaalitunnuslause. Hänen mukaansa maa on nyt apatian tilassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puoluevaltuustossa Porissa puhuneen puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan keskustan tunnuslause eduskuntavaaleissa on ”Suomi kuntoon”.

Sipilän mielestä Suomi on nyt apatian tilassa ja siitä selvitään vain poikkeuksellisen yhteistyön kautta. Vaalilause kiteyttää hänen mukaansa äänestäjälle kahdessa sanassa kaksi asiaa.

– Se kertoo, missä tilassa Suomi nyt on. Se on epäkunnossa, monissa kohdin puutteellisesti toimiva ja jopa rikki. Ja samalla se kertoo, mitä keskusta aikoo asialle tehdä, Juha Sipilä sanoi.

Sipilän mielestä nyt tarvitaan yhteiskuntasopimus, missä osapuolina ovat kaikki yhteiskunnan toimijat. Tuo sopimus syntyy hänen mukaansa vain poikkeuksellisen luottamuksen ilmapiirissä. Suomalaisten on Sipilän mielestä nyt luotettava toisiinsa ja noustava määrätietoisesti apatian tilasta kohti luovuuden tilaa.

– Tarvitsemme muutoksentekijöitä ja Suomen selviämisen suunnannäyttäjiä.

Ennen vaaleja käytävien vallanjakopuheiden hän kertoi ärsyttävän suunnattomasti.

– Minusta ette kaveria vallanjakoon saa ennen kuin äänet on laskettu.

Tikun nokassa

Keskustalta odotetaan Juha Sipilän mukaan nyt paljon. Hän kertoi puolueen olevan tähän valmis. Sipilän mukaan keskusta on nyt ”poliittisten hyökkäysten keskipisteessä, tikun nokassa ja loanheitonkin maalitauluna”.

– Sen me kestämme. Meidän missiomme Suomen suunnasta on kirkas ja selkeä. Me emme lähde mukaan tuohon peliin. Emme tahallisten väärinymmärtäjien emmekä tunkion tonkijoiden joukkoon.

Sipilän tiedotteen mukaan pääkohtia puheen linjauksissa olivat:

* 200 000 uutta työpaikkaa on luotava yksityiselle sektorille.

* Velaksi eläminen on lopetettava.

* Tarvitsemme tiukan menokurin ja julkisten palvelujen tuottavuuden jatkuvan parantamisen.

* Emme halua elvyttää velalla, talous on jo muutenkin alijäämäinen. Sen sijaan olemme valmiita käyttämään valtion tasetta, eli omaisuutta, kasvun (eli uusien työpaikkojen) sekä tuottavuuden aikaansaamiseen.

* Menokuri tarkoittaa käytännössä sitä, että uutta jaettavaa ei ole. Sellaisia odotuksia ei saa olla kellään. Edessä on vaikeat talkoot, mutta tästäkin selvitään.

* Isot rakenteelliset uudistukset on saatettava määrätietoisesti maaliin. Suurimpia työpaikkojen synnyttämisen ohella ovat sote-uudistus, kuntien tehtävien karsinta sekä eläkeuudistus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)