Verkkouutiset

Sipilä ja Löfven julkaisivat yhteiskirjoituksen – puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa syvenee

Suomen ja Ruotsin pääministerit linjaavat kirjoituksessaan aikovansa syventää Suomen ja Ruotsin maanpuolustusyhteistyötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen pääministeri Juha Sipilä ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ovat julkaisseet yhteisen kirjoituksen. Pääministerit linjaavat, että Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö tulee syvenemään tulevaisuudessa.

Pääministerien mukaan maat varautuvat tiivistämään entisestään yhteistyötä aseellisissa kriiseissä.

Sipilä ja Löfven toteavat kirjoituksessaan muun muassa seuraavasti: ”Edellyttäen, että tarvittavat poliittiset päätökset kummassakin maassa tehdään, voimme vastaisuudessa toimia yhdessä myös kriiseissä ja aseellisissa konflikteissa”.

Pääministerit mainitsevat Suomen ja Ruotsin kannalta suurimmaksi turvallisuusuhaksi sotilaallisen toiminnan lisääntymisen Itämeren alueella. Turvallisuustilanne on heidän mukaansa heikentynyt sen jälkeen, kun Venäjä aloitti Ukrainaa vastaan kohdistetut tuomittavat toimet ja liitti Krimin laittomasti Venäjään.

Syyrian kriisin vaikutusta ja Isisin aiheuttamaa terroriuhkaa ei myöskään pois suljeta. Pääministerien mukaan kyseessä on ”vakavin eurooppalaista turvallisuutta uhkaava haaste kylmän sodan loppumisen jälkeen”.

Sipilän ja Löfvenin mukaan Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön tiivistyminen on viime aikoina näkynyt yhteisten harjoitusten sekä lisääntyneen tiedonvaihdon alkamisessa, mutta myös satamien ja lentokenttien käytössä toistemme maissa.

Pääministerien mukaan ”nopeat käänteet soveltuvat erityisen huonosti maidemme turvallisuutta koskeviin asioihin. Suomi ja Ruotsi hoitavat turvallisuuspolitiikkaansa pitkäjänteisesti, hyvässä yhteistyössä ja yhä tiiviimmässä yhteydessä toisiinsa”. Juha Sipilän ja Stefan Löfvenin mielestä maiden sotilaallisella liittoutumattomuudella on vaikutusta siihen, että Pohjois-Euroopassa ja Itämeren alueella turvallisuustilanne pysyy vakaana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)