Verkkouutiset

Juha Sipilä: Pallo on kreikkalaisilla

Pääministeri Juha Sipilän mukaan etenemisestä Kreikan suhteen päätetään vasta kansanäänestyksen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vaihtoehtoja ei kannata lähteä vielä spekuloimaan, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi tänään ennen suuren valiokunnan kokousta.

Sipilä totesi, ettei Kreikan ero eurosta ole hänen uskostaan kiinni, vaan ”pallo on kreikkalaisilla”.

Sipilän mukaan Kreikan pankit ovat kiinni koko tämän viikon, mahdollisesti ensi viikon maanantaihin asti. Tarkoituksena on estää tilanteen kaoottisuus.

Sipilän mukaan oli tiedossa, että Kreikka saattaa järjestää kansanäänestyksen, mutta aikataulu eli se, että äänestys on vasta toisen lainaohjelman päättymisen jälkeen ensi sunnuntaina, ja Kreikan hallituksen kehotus äänestää ”ei” muuttivat tilanteen. Kreikan toinen lainaohjelma päättyy huomenna, ja silloin erääntyy myös Kreikan lainaerä Kansainväliselle valuuttarahastolle.

Sipilän mukaan Kreikan kassatilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, joten voi olla, että Kreikka pystyy maksamaan kesäkuun lopussa erääntyvät lainat, mutta lisää lainoja erääntyy 20. heinäkuuta, jolloin viimeistään Kreikkaa uhkaa maksukyvyttömyys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)