Juha Sipilä Ylelle: Maahanmuuton kulut eivät vaatine lisäleikkauksia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Yle Uutisille, että maahanmuuton kulut tuskin vaativat lisäleikkauksia.

  • LKS 20160216  Pääministeri Juha Sipilä (kesk) eduskunnan täysistunnossa 16. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Pääministeri Juha Sipilä (kesk) eduskunnan täysistunnossa tiistaina.

    ()

– Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä mitään syytä, etteikö kaikki kulut sopisi kehysten sisälle, kun pidetään huoli, että säästötavoite saadaan kasaan, Juha Sipilä sanoo.

Hän korosti, että kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet neljän miljardin euron säästöihin hallituskaudella. Sipilän mukaan lisäleikkaukset tulevat kyseeseen vasta sitten, jos pitää mennä kyseisen neljän miljardin yli.

– Emme halua tilannetta, missä maahanmuuton kulut ja lisäleikkaukset ovat vastakkain yhteiskunnallisessa keskustelussa, hän sanoo.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) torjui jo lauantaina ajatuksen maahanmuuton kulujen siirtämisestä budjettikehysten ulkopuolelle eikä kanta ei ole muuttunut.

– Kyse on siitä, miten kontrolloimme maahanmuutto- ja turvapaikanhakijamenoja kokonaisuudessaan. Kaikista parhaiten se tapahtuu kehysten sisällä, Stubb sanoi tiistaina eduskunnassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.