Verkkouutiset

Juha Sipilä Ylelle: Maahanmuuton kulut eivät vaatine lisäleikkauksia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Yle Uutisille, että maahanmuuton kulut tuskin vaativat lisäleikkauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä mitään syytä, etteikö kaikki kulut sopisi kehysten sisälle, kun pidetään huoli, että säästötavoite saadaan kasaan, Juha Sipilä sanoo.

Hän korosti, että kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet neljän miljardin euron säästöihin hallituskaudella. Sipilän mukaan lisäleikkaukset tulevat kyseeseen vasta sitten, jos pitää mennä kyseisen neljän miljardin yli.

– Emme halua tilannetta, missä maahanmuuton kulut ja lisäleikkaukset ovat vastakkain yhteiskunnallisessa keskustelussa, hän sanoo.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) torjui jo lauantaina ajatuksen maahanmuuton kulujen siirtämisestä budjettikehysten ulkopuolelle eikä kanta ei ole muuttunut.

– Kyse on siitä, miten kontrolloimme maahanmuutto- ja turvapaikanhakijamenoja kokonaisuudessaan. Kaikista parhaiten se tapahtuu kehysten sisällä, Stubb sanoi tiistaina eduskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)