Verkkouutiset

Keskustalaiset häkeltyivät puheenjohtajansa Yle-ehdotuksesta

Keskustan kansanedustajat tyrmäävät puheenjohtajansa Juha Sipilän esityksen harkita Yle-veron indeksikorotusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä totesi maanantai-iltana blogikirjoituksessaan, että ”harkitsisin myös Yle-veron indeksikorotuksesta luopumista ainakin kolmen vuoden määräajaksi. Alan kehitys vääristyy, kun yksi toimija saa lakisääteisen korotuksen vuosittain, mutta muualla jaetaan niukkuutta”.

Keskustan muut kansanedustajat ihmettelevät ulostuloa ja ovat toista mieltä. ”Kyllä puheenjohtajakin erehtyy joskus”, eräs toteaa.

Keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikaisen mukaan mitään uutta asiasta ei ole sovittu.

Ylen hallintoneuvostoon kuuluva Mika Lintilä toteaa niin ikään, että eduskuntaryhmien puheenjohtajat ”ovat sitoutuneet tähän malliin (indeksikorotukseen). Sillä mennään ainakin 2014. Ei minulla ainakaan mitään muuta tietoa ole siitä. En ole kuullut että ryhmien puheenjohtajat olisivat mitään muutosta sen suhteen tehneet”.

Keskustan kansanedustajista Mikko Alatalo joutui outoon tilanteeseen. Hän puolusti maanantaina voimakkaasti Yle-veron indeksikorotusta Yle Tampereen keskustelussa ennen Juha Sipilän blogauksen julkaisua.

Lähetyksessä mukana ollut kokoomuksen Arto Satonen ihmetteli Facebookissa, että ”Alatalon Mikko puolusti aamulla Pirkanmaan radiossa YLEn indeksikorotusta ja minä olin vastaan. Illalla kävi ilmi, että minä olinkin Sipilän linjalla… Hyvä niin!”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)