Verkkouutiset

Perussuomalaisten mukaan Venäjän kanssa on pidettävä keskusteluyhteys

Eristetty Venäjä ei perussuomalaisten näkemyksen mukaan ole kenenkään etujen mukainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset painottaa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa koskevassa ryhmäpuheenvuorossaan, että Suomen turvallisuusympäristö on viime aikoina perustavalla tavalla muuttunut ja Suomen on reagoitava näihin muutoksiin.

Perussuomalaisten ryhmäpuheen eduskunnassa pitäneen kansanedustaja Simon Elon mukaan Venäjän toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa ovat vaikuttaneet merkittävästi Euroopan turvallisuustilanteeseen.

– Muitakin uhkia on entistä vaikeampi ennakoida. Näistä mainittakoon terrorismi, siirtolaiskriisi, kyberhyökkäykset, ei-valtiolliset toimijat kuten ISIL ja arktisen alueen ilmastonmuutos. Suomella on turvallisuuteen kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa otetaan huomioon eri hallinnon alojen turvallisuuteen liittyvät toimet, Simon Elo sanoi.

Elo huomautti, että Venäjän harjoittama hybridivaikuttaminen kohdistuu suurimmalta osin Baltian maihin, mutta myös Suomi on saanut siitä osansa.

– Sodan uhka on hybridivaikuttamisen välineistä järein, mutta esimerkiksi myös erilaisilla valemedioilla on merkittävä rooli kun halutaan järkyttää kansallista yhtenäisyyttä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä katsoo, että Venäjän kanssa on pidettävä rakentava keskusteluyhteys. Eristetty Venäjä ei perussuomalaisten näkemyksen mukaan ole kenenkään etujen mukaista ja tästä syystä Suomen on myös syvennettävä ja monipuolistettava Venäjä-tuntemusta.

Elo totesi, että on Suomen edun mukaista, että Ruotsin kanssa tehtävää puolustusyhteistyötä syvennetään.

– Samalla on kuitenkin muistettava, että Yhdysvallat on edelleen Ruotsin tärkein puolustuspoliittinen kumppani. Ruotsi allekirjoitti vajaa kaksi viikkoa sitten aiesopimuksen puolustusyhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa. Tämä korostaa Suomen osalta sitä, että meidän on oltava puolustuspolitiikassa aktiivisia usealla eri rintamalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)