Verkkouutiset

Sexpo haluaa jokaiseen kouluun seksuaalikasvattajan

Sexpo-säätiön tavoitteet kuntavaaleissa keskittyvät laadukkaaseen seksuaalikasvatukseen ja varhaisen tuen palveluihin, jotka ylläpitävät ja parantavat nuorten hyvinvointia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sexpon tavoitteisiin kuntavaaleissa kuuluu maksuton ehkäisy nuorille. Säätiön mielestä nuorille pitää kaikissa kunnissa taata mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn ja seksuaalineuvontapalveluihin. Maksuton ehkäisy vähentää aborttien ja tautien määrää ja tulee halvemmaksi kuin vahinkoraskauksien kustannukset.

Sexpo haluaa myös jokaiseen kouluun seksuaalikasvattajan, joka on koulutettu työskentelemään aiheen parissa. Nuoret tarvitsevat säätiön mukaan tietoa seksuaalisuudesta, ja heillä on asuinpaikasta riippumatta oikeus laadukkaaseen seksuaalikasvatukseen.

Jokaisella on Sexpon mukaan myös oikeus opiskella turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä. Kouluilla on vastuu puuttua kiusaamiseen, syrjintään ja vihapuheeseen. Koulujen pitää panostaa tasa-arvon edistämiseen yhdessä nuorten kanssa.

Sexpo muistuttaa lisäksi, että nuoret tarvitsevat apua ja tukea seksuaalisuuden ongelmissa. Seksuaalineuvonta on tärkeä osa nuorten palveluita. Palveluiden tulee vastata nuorten tarpeisiin, eikä seksuaaliterveys saa hukkua muiden teemojen alle. Palveluita suunniteltaessa on säätiön mielestä kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota osallistamiseen, saavutettavuuteen ja esteettömyyteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)