Verkkouutiset

Keskustan Kääriäinen: Toivottavasti Lylyn linja jatkuu Hakaniemessä

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) toivoo, että väistyvän puheenjohtaja Lauri Lylyn (sd.) linja jatkuu SAK:ssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seppo Kääriäinen totesi vappuna Siilinjärvellä ja Kuopiossa, että yhteiskuntasopimus on talous- ja työllisyyskäänteen edellytys.

– Sopimus toteutuu, jos liitoilla on siihen halua ja ennen muuta neuvottelurauha. Kintuille potkimista, jota sitäkin on nähty, tarvitaan kaikkein vähiten.

Hän katsoo, että neuvottelutulosta ei olisi saatu aikaan ilman pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja työmarkkinajohtajia.

– He ovat välillä ankarastakin vastatuulesta huolimatta kantaneet vastuuta. Yhteiskuntasopimus ei ole etenkään SAK:n liitoille ymmärrettävästi mikään läpihuutojuttu. Toivottavasti puheenjohtaja (Lauri) Lylyn maltillinen ja ratkaisukeskeinen linja jatkuu myös hänen puheenjohtajakautensa jälkeen. Tässä suhteessa Lylyn seuraajaehdokkaiden kannanotot ovat olleet rohkaisevia, Kääriäinen arvioi.

Hänen mukaansa SDP tarkisti vaalikauden alun röykytyksen jälkeen linjaansa yhteiskuntasopimuksen osalta vastuulliseen ja tosiasiat tunnustavaan suuntaan.

– Hyvä niin. Keskusta osoitti viime vaalikaudella Sipilän johdolla, että myös opposition penkiltä voi olla ratkaisemassa yhteisiä ongelmia. Toivottavasti demarit jatkavat samalla rakentavalla linjalla myös muissa asioissa, Kääriäinen toivoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)