Verkkouutiset

Voisiko ammuskelu sattua eduskunnassa? pääsihteeri Tiitinen: ”Paniikkireaktioihin ei ole tarvetta”

Eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen mukaan Suomen eduskunnan turvajärjestelyt ovat hyvällä kompromissitasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ei pidä tarpeellisena turvatoimien kiristämistä eduskunnassa. Kanadan parlamentissa sattunut ammuskelutapaus on herättänyt pohdintaa, voisiko vastaava sattua eduskunnassa ja ovatko turvatoimet meillä riittävän tiukat.

– Onneksi nämä parlamentteihin tehdyt väkivaltaiset hyökkäykset ovat ylipäänsä hyvin harvinaisia. Ja mitä tulee Suomen eduskuntaan, kyllä minusta turvajärjestelyt on viety juuri sille kompromissitasolle, missä valtioelimen edellyttämä korkea turvallisuustaso voidaan saavuttaa, mutta toisaalta parlamentin avoimuuttakaan ei ole liikaa rajoitettu, arvioi Tiitinen.

Tiitinen uskoo, että Kanadan tapaus toki valpastuttaa turvallisuusviranomaisia niin meillä kuin muuallakin.

– Varmasti eri vastuutahot käyvät läpi systeemejään, mutta mihinkään paniikkireaktioihin ei ole tarvetta.

Tiitinen muistuttaa, että eduskunnassa on jo kiristetty turvatoimia, kuten muuallakin pohjoismaissa norjalaisen Anders Behring Breivikin iskettyä Oslon hallintorakennuksiin.

– Eduskunnan peruskorjauksen yhteydessä on otettu huomioon, etteivät tietyt turvallisuusuhkat voi niin helposti toteutua täällä, Tiitinen kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)