Verkkouutiset

Elintarviketyöläiset pitää puheita matalapalkkatyön lisäämisestä pöyristyttävinä

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL pitää työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafssonin ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäen puheita matalapalkkatyön lisäämisestä pöyristyttävinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jari Gustafsson on esittänyt, että Suomessa hyväksyttäisiin työehtosopimuksissa sovittuja pienemmät palkat ja lyhennettäisiin työttömyysturvan kestoa.

Martti Hetemäen mukaan hallitus lisää ensi vuonna palkkatukea tavoitteenaan lisätä työpaikkoja erityisesti matalapalkka-aloilla.

– Tällaisten puheenvuorojen esittäjillä ei ole käsitystä matalapalkkatyötä tekevän arjesta, joka on jatkuvaa kamppailua sen kanssa, että rahat eivät riitä kunnolla elämiseen. Miksi sellaista pitäisi lisätä Suomessa, SEL:n liittohallitus kysyy kannanotossaan.

SEL sanoo, että työehtojen tai työttömyysturvan heikentäminen ei tuo uusia työpaikkoja.

– Työstä saatavalla palkalla pitää tulla toimeen, myös pääkaupunkiseudulla. Jos palkalla ei tule toimeen, yhteiskunta maksaa työnantajien puolesta osan työntekijöiden palkasta sosiaaliturvana. Palkkatuki myös harvoin johtaa pysyvään työllistymiseen, lisäksi se vääristää yritysten välistä kilpailua, SEL:n liittohallitus toteaa.

SEL varoittaa, että palkkatuen lisääminen pidentää työttömyysjaksoja, kun työnantajat haluavat palkata mahdollisimman paljon palkkatukeen oikeutettuja työttömiä. Palkkatuki myös halpuuttaa kaikkea työtä, sillä se murentaa työehtosopimuksissa sovittuja palkkoja ja muita työehtoja.

– Tämä on uhka koko työehtosopimusjärjestelmälle, SEL:n liittohallitus katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)