SDP:n Taavitsainen: Turvallisuustalkoot ja lisää poliiseja

Satu Taavitsaisen mielestä Suomessa on liian vähän poliiseja.

  • LKS 20150427 SDP:n Satu Taavitsainen valtakirjojen tarkistuksessa Helsingissä eduskunnan Pikkuparlamentissa maanantaina 27. huhtikuuta 2015. Eduskuntaan valitut edustajat kävivät maanantaina tarkistuttamassa valtakirjansa. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Satu Taavitsainen.

    ()

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää erittäin huonona sitä, jos suomalaisten turvallisuudentunne heikkenee.

– Tarvitsemme Suomeen turvallisuustalkoot, jotta jokainen voi kokea arkiympäristönsä turvalliseksi, Taavitsainen sanoo tiedotteessaan.

Taavitsainen kuitenkin lisää pitävänsä vieraana ja pelottavana ajatusta, että kaduilla ja asuinalueillamme yleistä järjestystä valvoisi joku muu kuin julkinen valta. Hän viittaa viime päivien uutisointiin äärioikeistolaisista miesryhmistä, jotka ovat alkaneet partioida kaduilla. Taavitsaisen mukaan kansalaisten oma-aloitteinen katupartiointi voi johtaa siihen, että turvattomuus lisääntyy.

Sen sijaan katupartiointi uuden vuoden aattona ja koulujen päättäjäisinä nuorisotyöntekijöiden, vapaaehtoisten ja vanhempien kanssa yhteistyössä on mielestäni hyvää ja ennaltaehkäisevää toimintaa.

– Siihen on luotettu, kun järjestäjänä on ollut kunta. Vapaaehtoisia koulutetaan ja on yhteiset säännöt ja sopimukset toimintatavoista.

Satu Taavitsaisen mielestä Suomi tarvitsee lisää poliiseja.

– Valtion tulee laittaa enemmän määrärahoja poliisien palkkaamiseksi. Kansalaisten turvallisuudentunnetta on vahvistettava ja vaikutukset rikollisuuteen otettava huomioon kaikessa julkisessa päätöksenteossa, hän sanoo.

– Itäisessä Suomessa pitkät välimatkat ja poliisien vähyys tekevät sen, että kansalaiset eivät viitsi enää edes ilmoittaa rikoksista, kun poliisilla menee useita tunteja saapua paikalle. Tästä on seurauksena se, että Helsingissä poliisiylijohto katsoo tilastoista rikollisuuden vähentyneen ja vähentää poliiseja entisestään.

Myös huumepoliisien resursseja pitää Taavitsaisen mielestä parantaa, jotta nuorten huumausaineiden käyttöön puututaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Taavitsainen muistuttaa Suomen rikollisuuden ongelman olevan runsas väkivalta. Sen vähentämiseksi tarvitaan erityisohjelma, joka kattaisi nuorisoväkivallan, perheväkivallan sekä raiskaukset.

Suomalaisista naisista 40 prosenttia on joutunut miehen tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai väkivallalla uhkailun kohteeksi ja joka kuudes minuutti nainen joutuu avo- tai aviopuolisonsa pahoinpitelemäksi Suomessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.