Demariedustaja: Yritykset avainasemassa nuorisotyöttömyyden vähentämisessä

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Ville Skinnari haluaa hallitukselta avauksia nuorisotyöttömyyden vähentämiseen.

  • LKS 20150412 - Kansanedustajaehdokas Ville Skinnari, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Hämeen vaalipiiri. LEHTIKUVA / HANDOUT / YLE

    Ville Skinnari.

    ()

Kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) toivoo hallitukselta uusia avauksia nuorisotyöttömyyden hoitoon.

– Nuorisotyöttömyys jatkoi edelleen kasvuaan. Tänä vuonna työttömiä nuoria oli 400 enemmän, kuin edellisvuoden tammikuussa. Jokainen työtön nuori on liikaa, Skinnair toteaa tiedotteessaan.

Avainasemassa on Skinnarin mielestä yritysten sitouttaminen.

– Lahdessa nuorisotyöttömyyteen pyritään puuttumaan Matkalla duuniin -hankkeen avulla. Hankkeessa on onnistuttu samaan nuoret ja yritykset kohtaamaan. Nuoret hyötyvät palvelusta työkokemuksen ja työelämä-valmennuksen kautta, kun taas yrittäjät saavat mahdollisuuden turvalliseen rekrytointiin ja motivoituneiden nuorten löytämiseen, Skinnari sanoo.

Onnistuneita toimintamalleja tulisi hänen mielestään monistaa tehokkaasti koko Suomeen.

– Lahden toimintamalli on osoittautunut toimivaksi ja olisi perusteltua ottaa vastaava malli käyttöön myös muualla Suomessa. Kannustan työministeri Jari Lindströmiä tutustumaan Lahden kokemuksiin ja toimimaan nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi koko maassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.