Verkkouutiset

Antti Rinteen mukaan SDP:n vaihtoehto on reilu markkinatalous

SDP:n mielestä on reilua auttaa ja tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo puolueensa eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa valtiopäivien avauskeskustelussa, että sulkeutuminen, protektionismi ja rasismi ovat nousseet haastamaan avoimuuteen perustuvaa länsimaista demokratiaa.

– Viha ja pelko ovat seurausta siitä, että ihmiset ovat pettyneet ja menettäneet uskonsa parempaan tulevaisuuteen. Näitä ihmisiä ei pidä hylätä siksi, että he ovat pettyneitä tai peloissaan. Heille pitää antaa toivoa ja vakuuttaa, että heistä välitetään, Rinne sanoo.

Hänen mukaansa viime vuosien tapahtumat Suomessa eivät ole vahvistaneet suomalaisten uskoa siihen, että kaikki halutaan pitää mukana.

– Yhteiset talkoot eivät olekaan olleet yhteiset talkoot. Kun pieni- ja keskituloisilta on otettu, suurituloisille on annettu. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Kaikkien mukana pitäminen tarkoittaa sitä, että pidetään heikomman puolta, Rinne sanoo.

– Samaten SDP:n mielestä on reilua auttaa ja tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Meille se ei tarkoita sitä, että rikkain kymmenys yrittäjistä saa tuhansia euroja veronkevennyksiä. Meidän vaihtoehtomme on reilu markkinatalous, ei kaverikapitalismi, hän lisää.

Rinne korostaa sote-uudistuksen merkitystä ja sanoo SDP:n kannattavan valinnanvapautta.

– Emme vastusta yksityisten yritysten ottamista mukaan palveluiden tuottamiseen. Sen tulee kuitenkin palvella tavoitetta, eikä olla itsetarkoitus. Näin suurta uudistusta tehtäessä on tärkeää, että se tehdään hallitusti välttäen ideologisia, riskialttiita kokeiluja, Rinne sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)