Verkkouutiset

Sdp: Hallituksen pakkolait käytännössä palkanalennus

Demareiden mukaan maltillisen pitkäkestoisen palkkaratkaisun saavuttaminen vaatii sopimista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demareiden puoluevaltuusto on julkaissut kannanoton, jossa käsitellään muun muassa työllisyyttä ja koulutusleikkauksia.

Puoluevaltuusto korostaa vientivetoisen kasvun ja investointien merkitystä sekä yrittäjyyttä tukevia toimia.

– Työllisyydessä on kyse työpaikkojen luomisesta ja työttömistä huolehtimisesta. Työttömien syyllistämisen sijaan on turvattava työttömän mahdollisuus kouluttautua ja työllistyä palkkatuella, sdp:n puoluevaltuusto toteaa tiedotteessaan.

Maltillisen pitkäkestoisen palkkaratkaisun saavuttaminen vaatii sdp:n mielestä sopimisen kulttuurin arvostamista.

– Sopimusyhteiskunnan vapaan sopimisen malli ja periaatteet on helppo rikkoa. Samalla tullaan rikkoneeksi oleellinen osa pohjoismaista hyvinvointimallia ja synnytetään tarpeetonta vastakkainasettelua. Sdp edellyttää, että hallitus peruu pakkolait.

Hallituksen pakkolait mm. lomakorvausten leikkauksista, sairausajankorvausten heikentämisestä ja lomien lyhentämisestä ovat sdp:n mukaan käytännössä palkanalennus. Tällä paketilla heikennetään sopimisen edellytyksiä.

Lisäksi sdp:n puoluevaltuuston mukaan koulutusleikkaukset vaarantavat sivistysyhteiskunnan kestävyyden ja työn kilpailukyvyn tulevaisuudessa. Hallituksen ylisuuret leikkaukset vaarantavat demareiden mielestä tulevan osaamispohjan.

– Suomi ei voi kilpailla vain hinnalla, meidän on osattava tehdä asioita paremmin ja fiksummin kuin muut. Tämä vaatii laadukasta koulutusjärjestelmää aina varhaiskasvatuksesta korkeimman asteen koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen asti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)