Verkkouutiset

SDP:n Antti Rinne: Microsoftin yt-pommin pitäisi herättää hallitus

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan Microsoftin yt-neuvottelut ovat todella raju isku suomalaiselle ict-teollisuudelle ja musta päivä suomalaiselle mobiilikehitykselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Valtaosa Nokian jälkeen jäljelle jääneestä suomalaisesta mobiilikehityksestä ja siihen liittyvästä suomalaisten ihmisten tekemästä työstä on nyt uhan alla, Antti Rinne toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa vastuu mahdollisesti työpaikkansa menettävien ihmisten uusista mahdollisuuksista on Microsoftilla ja julkisella vallalla.

– Nyt hallituksella onkin näytön paikka: pääministeri (Juha) Sipilä (kesk.) on väläyttänyt valtion ict-taloa osaksi sote-kokonaisuutta. Nyt hallituksen on kiireen vilkkaa käynnistettävä tähän liittyvä valmistelu. Suomalaisille ict-osaajille tarvitaan nyt uusia työpaikkoja ja hallituksella on osa ratkaisun avaimista käsissään, Rinne sanoo.

Hänen mukaansa viimeistään Microsoftin uusimman yt-pommin pitäisi herättää Sipilän hallitus.

– Pääministerin ja muun hallituksen on ymmärrettävä, että Suomella ei ole varaa osaamistason laskuun. Koulutusleikkaukset ja tutkimukseen ja tuotekehitykseen tehdyt leikkaukset eivät paranna vaan päinvastoin heikentävät Suomen kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Suomen tärkein kilpailukykytekijä on osaaminen, jota meidän pitää parantaa jatkuvasti – ei heikentää lyhytnäköisillä päätöksillä, Rinne sanoo.

Lue myös: Ministeriduo: Valtio pikaisiin toimiin Microsoftilta irtisanottavien auttamiseksi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)