Verkkouutiset

SDP:n jäsenäänestys presidenttiehdokkaasta alkoi

SDP:n jäsenäänestys presidenttiehdokkaasta alkoi tänään maanantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähköinen äänestys kestää 13. elokuuta asti. Postitse puolueen jäsenet voivat 17.–30. elokuuta. SDP:llä on vajaa 40 000 jäsentä.

Ehdokkuudesta kisaavat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan Suomi tarvitsee presidentin, joka näkee maamme toimintakehyksen – paitsi osana Pohjoismaita ja Eurooppaa – myös koko maailmaa.

– Jatkuvasti muuttuvassa ja epävarmassa kansainvälisen politiikan tilanteessa Suomella pitää olla presidentti, joka hallitsee ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisällöt jatkaen Suomen ulkopolitiikan pitkää linjaa. Presidentti toimii arvojohtajana eriarvoisuutta vastaan aktiivisesti niin kotimaassa kuin globaaleilla foorumeilla, Rinne toteaa SDP:n verkkosivuilla.

Jäsenäänestyksen tulos julkaistaan ja päätös ehdokkaaksi asettamisesta tehdään 2.9. Jyväskylässä SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa.

Vuonna 2011 SDP:n presidenttiehdokkaasta järjestetyssä neuvoa-antavassa jäsenäänestyksen voitti Paavo Lipponen, joka sai 67 prosenttia äänistä. Hänelle hävisivät Tuula Haatainen ja Ilkka Kantola.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)