Verkkouutiset

SDP:n Jaakonsaari vaatii EU-maita lopettamaan heti aseviennin kriisialueille

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) on pettynyt EU-maiden asevientipolitiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liisa Jaakonsaari jätti Euroopan neuvostolle kirjallisen kysymyksen liittyen Euroopan unionin jäsenmaiden asekauppaan kriisialueille. EU-maat ovat vieneet aseita esimerkiksi Syyriaan sekä Saudi-Arabiaan, joka on osapuoli Jemenin sodassa.

– Tilanne on kestämätön. Ihmisoikeustilanne kriisialueilla on jo nyt äärimmäisen huono. Asevienti tukee terrorismia ja alueellisia konflikteja. EU:n jäsenmaiden tulee toimia asiassa yhtenäisesti ja pitkäjänteisesti rauhan saavuttamiseksi, Jaakonsaari sanoo tiedotteessaan.

EU:n neuvoston mukaan sotateknologian vientiä koskevasta yhteisestä kannasta pidetään kiinni, mutta jäsenmaat saavat itse arvioida asevientinsä tapauskohtaisesti. Käytännössä jäsenmaat vievät aseita kriisialueille jatkuvasti.

– Kriisien ratkaisu on lähtökohtaisesi poliittinen, mutta jäsenmaiden teot eivät paranna tilannetta. Sanat ja teot eivät kohtaa. Miten kriisialueilla on mahdollista saavuttaa rauha, kun alueille viedään aseita jatkuvalla syötöllä, kysyy Jaakonsaari.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)