Verkkouutiset

SDP:n Feldt-Ranta: Ulkopoliittinen instituutti Nato-päiväunilla

Ulkopoliittisen instituutin jatkuva NATO-spekulointi ei sosialidemokraattien osalta pohjaa tosiasioihin, sanoo kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maarit Feldt-Ranta sanoo tiedotteessaan, että ”tunnettu Nato-jäsenyyden kannattaja Charly Salonius-Pasternak antaa tuoreessa mielipidekirjoituksessaan ymmärtää Ruotsin olevan juuri nyt loikkaamassa Natoon”.

– Pikemminkin kyse on Upin päiväunista, joissa kumpaakin maata vuorollaan pelotellaan toisen maan kannanmuutoksella. Upin tutkijoiden jatkuva Nato-jäsenyyden ajaminen alkaa olla jo kiusallista laitoksen toiminnan uskottavuuden kannalta, katsoo Feldt-Ranta.

Hänen mukaansa Ruotsin hallituksen linjaukset ovat selkeät.

– Ruotsi ei ole hakemassa NATO–jäsenyyttä, eikä Ruotsin kanta ole muuttunut aiemmasta. Ruotsin sosialidemokraattien kanta on sekin hyvin selkeä eikä siihen ole suunnitteilla mitään muutoksia. Viimeksi tämän sanoi hyvin yksiselitteisesti puolustusministeri Peter Hultqvistin vierailullaan Suomessa viime viikolla. Aiemmin loppusyksystä olen kuullut saman linjauksen suoraan pääministeri Stefan Löfveniltä ja muutama viikko sitten puhemies Urban Ahlinin tapaamisessa, Fedt-Ranta luettelee.

– Puolueemme eivät kannata NATO-jäsenyyden hakemista, eikä tämä kanta ole muuttumassa. Olisi kohtuullista, että Suomessakin ulkopoliittinen tutkimus nojaisi alkuperäislähteisiin eikä omiin toiveisiin, Feldt-Ranta sanoo.

Lue myös: Charly Salonius-Pasternak: Tilanne muuttui vuoden aikana – Nato ottaa nyt uusia jäseniä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)