Verkkouutiset

SDP:n talousvaliokuntaryhmä: Molemmat ydinvoimaluvat eduskunnan käsittelyyn

SDP:n talousvaliokuntaryhmä edellyttää, että myös Teollisuuden Voiman (TVO) jatkoaikahakemus tuodaan eduskuntaan arvioitavaksi Fennovoiman muutetun luvan lisäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n talousvaliokuntaryhmään kuuluvat kansanedustajat Sirpa Paatero, Päivi Lipponen, Jukka Kärnä, Harry Wallin, Jouko Skinnari ja Matti Saarinen.

Edustajat uskovat, että tarve TVO:n uudelle voimalalle ei ole poistunut neljän vuoden aikana. Teollisuus ja kotitaloudet tarvitsevat jatkossakin edullista ja varmaan tuotantoon perustuvaa energiaa.

Talousvaliokunnan demarit katsovat, että yhteiskunnan kokonaisetu on arvioitu jo vuonna 2010, kun lupa TVO:lle myönnettiin. Tuolloin luvan myöntämistä puoltaneet perusteet ovat heidän mielestään edelleen ajankohtaiset.

Kansanedustajat huomauttavat, että muutaman vuoden sisällä tapahtuva energiapoliittinen linjamuutos aiheuttaa Suomelle, suomalaiselle teollisuudelle ja kotitalouksille merkittäviä riskejä. Suomessa on pidetty tärkeänä, että energiapolitiikkaa tehdään pitkään aikajänteeseen pohjautuen. Tämän periaatteen tulee olla voimassa varsinkin nyt, kun Suomen talous ja työllisyys ovat olleet pitkään vaikeassa tilassa.

Useamman miljardin investoinnista ja sen positiivisista suorista sekä epäsuorista työllisyysvaikutuksista kieltäytyminen olisi kansakuntamme hyvinvoinnin kannalta tappio.

Myös SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne sanoi tänään Verkkouutisille pyrkivänsä vaikuttamaan tosissaan siihen, että TVO saisi jatkoajan ydinvoimahankkeelleen.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi eilen aikovansa esittää torstaina Fennovoiman täydennysluvan hyväksymistä tietyin ehdoin, mutta Teollisuuden Voima jäisi ilman jatkoaikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)