SDP:n Rinne: Sote-uudistus uudelleen harkintaan

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne syyttää hallitusta vanhan virheen toistamisesta sote-uudistuksessa.

  • LKS 20160205 SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne eduskunnan suullisella kyselytunnilla 4. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Antti Rinne.

    ()

– Viime vaalikaudella sote-uudistuksessa tehtiin virhe, kun se kytkettiin kuntauudistukseen. Sipilän hallitus toistaa saman virheen kytkemällä soten maakuntahallintoon. Tämä kokonaisuus kannattaa harkita uudelleen, Antti Rinne SDP:n ryhmäpuheenvuorossa pääministerin ilmoitukseen hallituspolitiikasta eduskunnassa tiistaina.

Rinne totesi SDP:n olevan edelleen valmis hakemaan vaalikausien yli kestäviä ratkaisuja parlamentaarisessa yhteistyössä.

– Lähtökohdaksi asetamme vain yhden tavoitteen. Jokaisella suomalaisella on oltava oikeus yhtä laadukkaaseen hoitoon kuin kaikilla tässä salissa, Rinne sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.