Verkkouutiset

SDP:n Tarja Filatov: Takaisinottovelvoitteen heikentäminen ei paranna työllisyyttä

SDP:n kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, Tarja Filatovin mukaan työntekijöiden takaisinottovelvoitteen heikentäminen on kohtuuton päätös ikääntyneiden työntekijöiden aseman kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työsopimuslain muutokset äänestettiin keskiviikkona eduskunnassa läpi hallituspuolueiden voimin.

– Hallitus perustelee muutoksia työllisyydellä, mutta lain perusteluista ei löydy tukea tavoitteelle. Perusteluissa viljellään sanamuotoja ”saattaa olla”, ”ei tutkittua tietoa”, ”ei luotettavaa tilastoa”. Nämä ovat aika heikkoja perusteita työntekijöiden aseman heikentämiseen, Tarja Filatov sanoo tiedotteessaan.

Ongelmallisin kohta on hänen mukaansa juuri takaisinottovelvoitteen heikentäminen. Filatovin mielestä sen perusteet ovat hatarat, sillä sen vaikutuksista ei ole juuri tehty työmarkkinoilla tutkimusta.

– Muutoksesta tulee helppo keino vaihtaa ikääntyneempi työntekijä nuorempaan, nätimpään ja halvempaan. Muutos saattaa jopa heikentää työllisyyttä, koska kaikki tiedämme, että ikääntyneen on vaikeampi päästä takaisin työhön, kun hän joutuu työttömäksi, Filatov sanoo.

– Muutoksen jälkeen vanha firma voi helposti siirtyä uusiin työntekijöihin eikä vastuuta irtisanottujen takaisinottamisesta ole, vaikka taloudelliset ja tuotannolliset perusteet irtisanomiselle olisivat menneet ohi, hän lisää.

Filatovin mukaan pitkäaikaistyöttömien aseman helpottamiseksi pitäisi ottaa käyttöön Antti Rinteen (sd.) malli, joka mahdollistaisi peruspäivärahan aktiivisemman käytön ja alentaisi näin työllistämiskynnystä.

– Vastaavasti SDP:n esitys 20 000 euron verovähennyksestä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen toteuttaisi tavoitetta huomattavasti tehokkaammin, Filatov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)